Innvendig panel i gran og furu

Ekte vare laget av naturlige og miljøvennlige materialer

Ag-Tre er en leverandør av innvendig og utvendig panel til det midtnorske markedet. Ekte nordisk treverk tørket og behandlet på aller beste vis.

Produktene har særegen kvalitet og selskapet vektlegger nærhet til sine kunder, leveringspresisjon og kundedrevet innovasjon.

Profiler

innvendig_oppdatert.jpg

VIKTIG INFORMASJON

Behandling av innvendig panel...

Pigmentert behandling


Pigmentert innvendig panel er en overflatebehandling som består av et strøk grunning med kvistlakk og et strøk lakk med hvitpigment. Tørking og pussing mellom strøkene. 5% hvit pigment i toppstrøket er mest normalt, andre mengder hvitpigment kan leveres etter avtale. Pigmentert panel er et ferdig behandlet produkt.
Malt behandling


Malte paneler er en overflatebehandling som består av et strøk grunning med kvistisolerende produkt, og et dekkende mellomstrøk. Panelet tørkes og pusses mellom strøkene. Treets naturlige struktur vil være synlig. Malte paneler med denne behandlingen er ikke å betrakte som et ferdig malt produkt. Da materialene er nedtørket til 10-12% fuktighet (gjelder furu), vil det forekomme mindre sprekker som ikke fylles helt ved 2-strøks behandling. Til de som ikke aksepterer dette anbefaler vi derfor et tredje strøk etter montering. Alle våre produkter er en vannbasert behandling, og kan leveres i alle farger - uten tillegg.
Beiset behandling


Beiset panel er normalt en 1-strøks behandling, og kan leveres i flere farger. Her er det ingen kvistlakkbeskyttelse. 2-strøks behandling vil gi en mer dekkende farge, men beiset panel er likevel et ferdig produkt etter en 1-strøks behandling. Furu anbefales som grunnlag for overflatebehandling av paneler, da denne gir en glattere overflate på ferdigproduktet. Furu som er nedtørket til 8-10 % fuktighet gir en vesentlig mindre krymping enn gran som har en fuktighet på 14 -16 %. Krymping etter montering vil også være vesentlig mindre enn hos gran, som er nedtørket til 15-16% fuktighet.
Viktig


Kvistgulning, eller harpiks gjennomslag, er et problem som kan oppstå på malt furu. Det er ingen malingsleverandør som kan gi 100% garanti mot kvistgulning. Vår grunnbehandling med kvistlakk er testet ut i bl.a. møbelindustrien - med gode resultater.

69agtre_foto_kajsa_selnes_nett.jpg